• Zelf ijs maken van fruit

    Het is mooi weer, tijd voor ‘n ijsco! Maar zo’n dikke Magnum of een softijsje met discodip is niet zo’n goede match met een gezonde leefstijl.

    Liesbeth van Lieshout schreef vorig jaar een blog over het gevaar van chemisch blauwe smurfenijsjes: ‘Smurf uw kind het ziekenhuis in.’ Artsen vertelden dat ze regelmatig kinderen behandelen met een allergische reactie op het nummer E133, welke zorgt voor de blauwe kleur van het ijs. Klachten als hyperactiviteit, astma, netelroos en slapeloosheid zijn het gevolg.

    Daarom kies ik liever een gezond variantje die je zelf maakt en binnen een paar minuten klaar is:

    Frambozen-banaan ijs

    Ingredienten: bevroren banaan, bevroren frambozen en kokosmelk

    ingredienten ijs


    Doe de de banaan en frambozen in een kom/maatbeker. Voeg een scheutje kokosmelk toe. En zet de staafmixer er op tot het een mooi roze geheel is.

    staafmixer

    Doe het ijs in een bakje, lepeltje er bij en om het af te maken doe je er bijvoorbeeld een framboosje bovenop. Geniet er van!

    zelfgemaakt ijs fruit

One Responseso far.

  1. […] de koffie. Dien het eventueel op in combinatie met ijs. Ik maakte zelf ijs van bevroren fruit. Klik hier voor het recept van het […]