5 voordelen van Aerial Yoga - Yoga050
Nieuw in Groningen: yoga waar je van gaat zweven (Zonder zweverig te worden) Het is algemeen bekend dat je van yoga ontspannen wordt. Kun je nagaan wat er gebeurt als je de Indiase bewustzijnsoefeningen zwevend in de lucht uitvoert. Dat kan sinds kort in hartje Groningen. Yoga050 opende namelijk op 9 september een studio dat naast het bekende hathayoga en zwangerschapsyoga ook, als enige in de provincie, aerial yogalessen biedt.
yoga groningen, Yoga in Groningen, Aerial Yoga, aerial yoga, hathayoga groningen
558
post-template-default,single,single-post,postid-558,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

5 voordelen van Aerial Yoga

5 voordelen van Aerial Yoga

Het is algemeen bekend dat je van yoga ontspannen wordt. Kun je nagaan wat er gebeurt als je de Indiase bewustzijnsoefeningen zwevend in de lucht uitvoert. Maar waarom zou je dat eigenlijk doen? Hieronder lees je vijf redenen om aerial yoga te doen:

1: Ideaal om met aerial yoga te beginnen

Is yoga nieuw voor je en denk je dat je er lenig en sterk voor moet zijn? Niets is minder waar! Bij iedere vorm van yoga luister je naar wat je lichaam je vertelt. Wanneer je bijvoorbeeld bij een vooroverbuiging je handen niet op de grond kan zetten, dan buig je je knieën. Daar is helemaal niets mis mee. Het aerial yoga doek, ook wel yogahangmat genoemd, biedt ondersteuning bij alle houdingen die beoefend worden. Je zweeft als het ware in de lucht, terwijl het doek je maximaal ondersteunt. Hierdoor is het ineens wel mogelijk om houdingen te oefenen die zonder het aerial doek onmogelijk lijken. Iedere les heeft een ander thema en je kunt kiezen uit een active aerial yoga en restorative aerial yoga.

2: Spanning verdwijnt

Bij aerial yoga heb je maar drie dingen nodig: je lichaam, de zwaartekracht en een doek dat bevestigt is aan het plafond. Het doek maakt de oefeningen niet alleen gemakkelijker, maar haalt ook de compressie uit de wervelkolom en spanning uit nek en schouders. Dit levert een gevoel van ruimte op in je lijf dat vleugels geeft tijdens de les en een ultieme ontspanning na afloop.

3: Werken aan een sterk lichaam

Het aerial yogadoek biedt zowel ondersteuning als uitdaging. Wanneer je bijvoorbeeld je ene voet in het doek zet en je andere op de grond, zoekt je lichaam naar balans. Je houdingsspieren worden hierbij geactiveerd. Daarom werk je tijdens iedere les aan een gezonde lichaamshouding. Naast de massage die je ontvangt aan het einde van de les van de docent, masseert het doek je spanning weg.

4: Vertrouwen in je lichaam

Tijdens de actieve aerial yoga beoefen je houdingen die je misschien nog kent van toen je kind was. Weet je nog hoe vaak je vroeger op je handen stond? En hoe vaak doe je dat nu nog? Het aerial yogadoek helpt je met gemak in de houding te komen. Een veel gehoorde reactie op een les is, “wow ik ben veel sterker dan ik dacht”.

5: Aerial yoga houdt je brein jong

Omdat je zweeft in het doek voel je je vrij. Bij deze vorm van yoga is er ruimte om te spelen. Hierdoor worden stresshormonen afgebroken. Je oefent op je eigen niveau waarbij je niets moet en je luistert naar wat je lichaam aangeeft. In een omkeerhouding is je oriëntatie even helemaal verdwenen. ‘Wat is links en rechts ook alweer?’, zeggen deelnemers vaak terwijl ze op de kop hangen. Onderzoek wijst uit dat wanneer je in een houding als deze verkeerd, je brein scherp blijft omdat het als het ware nieuwe verbindingen moet maken om te begrijpen wat boven, onder, links en rechts is.

 

Heb je altijd al eens een aerial yogales willen proberen? Meld je dan aan voor een proefles. De yogalessen worden gegeven aan het Damsterdiep 46, in hartje Groningen. Heb je vragen? Stuur een mailtje of reageer onderaan dit blog.

 

4 Reactie's
 • Ellis de Jong
  Geplaatst op 11:52h, 10 juli Beantwoorden

  Hoi!

  Op de website las ik over aerial zwangerschapsyoga en ik ben wel benieuwd wat dat precies inhoudt. Het lijkt me leuk om een proefles te doen. Vanaf hoeveel weken zwangerschap is het het beste om te beginnen? Zijn de lessen inmiddels al weer op locatie?

  Alvast bedankt voor de informatie

  • Hilke Meerman
   Geplaatst op 17:28h, 14 juli Beantwoorden

   Hoi Ellis! Wat leuk dat je een berichtje stuurt. Doe je een proeflesje mee? Iedere maandag is er een les. Aanmelden doe je via momoyoga.nl/yoga050. Na je registratie koop je een proefles zwangerschapsyoga en reserveer je je plek in de les naar keuze. Graag tot ziens!

 • Sofie
  Geplaatst op 08:01h, 23 juli Beantwoorden

  Vanaf hoeveel weken zwangerschap kan je meedoen aan de zwangerschapsyoga?

  • Hilke Meerman
   Geplaatst op 09:44h, 23 juli Beantwoorden

   Hoi Sofie! Gefeliciteerd met je zwangerschap! Je bent welkom vanaf 16 weken. Je kan meedoen tot het einde van je zwangerschap. Aanmelden voor een proefles doe je door vrijblijvend een account aan te maken in momoyoga.nl/yoga050. Aldaar kan je een proefles zwangerschapsyoga kopen en de les naar keuze reserveren. Graag tot in een les! Groetjes Hilke

Geef een reactie