Over Yoga050 | Yoga in Groningen
1011
page-template-default,page,page-id-1011,page-child,parent-pageid-183,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Femke

Yogadocent Femke - Yoga Groningen

Wie is Femke?

Mijn naam is Femke Lemstra en ik ben sinds februari 2017 yogadocent.

Op m’n veertiende raakte ik gefascineerd door een boek over yoga: Ik vond het geweldig! De prachtige houdingen, het mediteren, de ademhalingsoefeningen.

Tijdens mijn studie Geneeskunde heb ik yoga weer opgepakt, ditmaal ging ik naar een yoga studio. De sessies zorgden voor rust in mijn hoofd, voor een flexibeler bestaan en – heel belangrijk – het zorgde ervoor dat ik nog meer mezelf kon zijn. Na tien jaar lessen te hebben gevolgd bij verschillende inspirerende docenten over de hele wereld, besloot ik een 200-urige teacher training te gaan doen bij Alignment based Hatha yoga van docent Kenny Graham. Daarnaast heb ik een verdieping gedaan in een therapeutische vorm van yoga Restorative yoga: the Yoga of Rest.

In 2013 heb ik de opleiding Geneeskunde afgerond aan de Rijks Universiteit Groningen. Zeer welkome kennis bij het maken en geven van yogalessen. Ik heb hierdoor extra aandacht voor het veilig toepassen van complexe yogahoudingen.

Als arts heb ik onder andere in de psychiatrie gewerkt met mensen met angsten depressies trauma’s en psychoses. Op dit moment werk ik als arts bij de trombosedienst.

Mijn levensdoel, mijn dharma, is om Westerse en Oosterse geneeskunst samen te brengen; een synergie creëren. Onder andere door therapeutische vormen van yoga aan te bieden. In mijn lessen zal er altijd aandacht zijn voor de helende kant van yoga voor het lichaam, geest en de ziel.

Naast yoga ben ik dol op reizen, lekker en gezond koken, de natuur, zingen, zwemmen in de zee, dansen en mooie boeken lezen.

Het rooster biedt verschillende lessen, dus er is voor elk wat wils. Je volgt aerial yoga, zwangerschapsyoga of hatha yoga. Ik zie je graag tijdens de les!

 

Liefs, Femke