Yoga workshops Groningen | Yoga050 Groningen-stad
266
page-template-default,page,page-id-266,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Yoga workshops

Overzicht Yoga workshops

Er zijn regelmatig yoga workshops te volgen, zodat je nog dieper in de wereld van yoga kan duiken. Hieronder vind je de workshops die binnenkort plaatsvinden:

Doe je liever eerst een proefles? Maak gebruik van de actie: 2 proeflessen voor €15,-!

Myo Yin Yoga met Angela vd Burgt - 27 dec 19:00-21:00

Laat je meevoeren met de verzachtende workshop van yinyoga-expert Angela. Myofascial is een samenvoeging van 2 woorden: myo, dat zijn de spieren en fascia, dat is het bindweefsel. MyoFascial Release (MFR) zijn stretchingtechnieken met als doel spanning en eventuele pijn in het lichaam te verminderen, waardoor je je vrij(er) kunt bewegen. Deze technieken zijn gebaseerd op de verschillende triggerpoints in het lichaam. Wanneer het fascia wordt gemasseerd, worden er endorfines vrijgegeven in de bloedbaan, waardoor pijn en spanning vermindert. Endorfines zijn lichaamseigen pijnstillers en een belangrijk onderdeel in het ervaren van geluk. Ze worden daarom ook wel gelukshormonen genoemd. Er zijn 2 verschillende methodes: Direct -> in deze techniek oefen je directe druk uit op een bepaald gebied. De druk is groter dan bij de indirecte methode. Geleidelijk aan reik je dieper in het gespannen weefsel totdat je een bepaalde mate van ontspanning of release ervaart. Indirect -> in deze techniek gebruik je milde druk, precies genoeg om het meer oppervlakkige weefsel te ontspannen. Dit is wat we doen met Yin Yoga. In Yin Yoga gebruiken we diverse houdingen om stress uit te oefenen op een bepaald gebied in het lichaam. Dit noemen we ook wel het doelgebied. Daarmee stimuleren we de bloedsomloop en de stofwisseling in dat gebied. Hierdoor kunnen mobiliteit, functie en hydratatie verbeteren. MyoYin is de combinatie van MyoFascial Release en Yin Yoga. Deze twee technieken kunnen los van elkaar beoefend worden, maar kunnen elkaar ook versterken. Hierdoor zul je een nog diepere ontspanning ervaren. Tevens kunnen de yin-houdingen makkelijker worden. We gebruiken diverse soorten ballen, variërend in grootte en hardheid en diverse soorten baltechnieken om het doelgebied te masseren en voor te bereiden op de yin-houding. Wil je meedoen? Leuk! Zo meld je je aan: INSCHRIJVEN: 1. Registreer je via www.momoyoga.nl/yoga050. 2. Koop een ticktet ‘Workshop Myo Yin' (€32,50). 3. Reserveer je plek in de workshop op 27 december. Graag tot dan!

Ontspannen zwanger event i.s.m. Dubbelzen

Wil jij meer ontspanning én vertrouwen in je zwangerschap en je goed voorbereiden op de geboorte van je kindje? Verloskundige Doete, van @dubbelzen en yogadocent Hilke, van Yoga050 verzorgen op 18 januari a.s. hét event voor een ontspannen zwangerschap. Wat leer je tijdens dit event? Kennis over de geboorte, invloed van stress & vertrouwen, hypnobirthing voor een positieve geboorte, ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken, tips voor je partner, aerial zwangerschapsyoga voor extra ontspanning, korte massage terwijl je gedragen wordt door het Aerial doek. Wanneer? Zaterdagmiddag 18 januari, van 13-17h Waar? Yoga050, Damsterdiep 46 in Groningen. Kosten? Nu voor maar 97,- en (volledige) vergoeding van je verzekeraar is mogelijk! Inclusief? Thee & gezonde snacks. Extra? Achteraf ontvang je een toffe goodiebag! Beperkte plaatsen beschikbaar. Meld je nu aan via info@dubbelzen.nl. Meer informatie over Yoga050: www.yoga050.nl Meer informatie over Dubbel Zen: www.dubbelzen.nl

Aerial Yoga Nidra met een vleugje restorative yoga - 5 jan 14:00 - 16:00

Kom ontspannen en hervind je balans! Femke neemt je mee in een tijdens een ontspannende workshop. We staan aan het begin van een nieuw jaar. De winter vraagt je om naar binnen te keren. Wat heb je niet meer nodig, wat kun je loslaten? Het is tijd om te ontspannen, ontstressen en ont-moeten! Leer hoe je nog beter voor jezelf kan zorgen. Yoga Nidra wordt ook wel de slaap van de yogi genoemd. Het is een begeleide meditatie met een reis door je lichaam en met visualisaties. Een verkwikkende en verlichtende ervaring. Weg met de verjaarde stress en omarm de nieuwe energie! Wil je meedoen? Leuk! Zo meld je je aan: INSCHRIJVEN: 1. Registreer je via www.momoyoga.nl/yoga050. 2. Koop een ticktet ‘Workshop Yoga Xl Leden (€22,50) of Yoga XL niet leden (€27,50)'. 3. Reserveer je plek in de workshop op 5 januari. Graag tot dan!

Critical Allignment Yoga met Marga - 2 feb om 14:00-16:00

Rugklachten zijn haast niet meer weg te denken uit ons leven. In deze uitgebreide workshop komt de hele wervelkolom aan bod. Hierbij maken we gebruik van technieken vanuit Critical Alignment Yoga. Spanningen worden op een dieper niveau opgelost door gebruik van hulpmiddelen zoals een strip, een viltrol en een riem. We creëren hiermee beweeglijkheid en ruimte in het lichaam. Ook bouwen we kracht op om de natuurlijke, open lichaamshouding te ondersteunen. Je kunt ervaren dat de yogahoudingen lichter worden. Wat je ervaart op de mat, kan je meenemen van de mat af, tijdens je dagelijkse bezigheden. Het effect is merkbaar, zowel fysiek als mentaal; alsof er letterlijk en figuurlijk een last van je schouders valt. Over de docent: Marga betekent ‘de weg van yoga’! Haar moeder was zich hiervan niet bewust, echter later ontpopte haar dochter tot een fijjne yogajuf. De basiskennis aan hatha yoga legde ze tijdens de vierjarige opleiding aan de Yoga Academie Nederland Tevens is ze gespecialiseerd in Critical Alignment Yoga. Marga geeft haar lessen op eigenzinnige en nuchtere wijze. Nieuwe vrijheden ervaren door inspanning en ontspanning: een zoektocht naar balans. Marga is tevens werkzaam als coach voor jongeren en volwassenen met psychische uitdagingen, met o.a. Sociaal Pedagogische Hulpverlening als achtergrond. Hierin komen haar doeltreffendheid en open mind aan de dag, evenals mensen weer regie, verbinding en flow laten ervaren in hun leven. Wil je meedoen? Leuk! Zo meld je je aan: INSCHRIJVEN: 1. Registreer je via www.momoyoga.nl/yoga050. 2. Koop een ticktet ‘Workshop Yoga Xl Leden (€22,50) of Yoga XL niet leden (€27,50)'. 3. Reserveer je plek in de workshop op 2 februari. Graag tot dan!