fbpx

In de agenda vind je

 

Yogaworkshops om nóg dieper in de wereld van yoga te duiken. Qua workshops is de keuze reuze, dus scroll vooral omlaag om je in te schrijven voor de workshop naar keuze. Heb je vragen of ideeën om toe te voegen aan de agenda, neem gerust contact met ons op!

Aerial yoga nidra

 met Jantien: 17-3 om 19:00


Yoga nidra betekent letterlijk ‘yoga slaap’ of ‘slaap van de yogi’. Het is rond 1950 ontwikkeld door Swami Satyananda Saraswati – oprichter van de Bihar School of Yoga in India. Hij ontdekte dat er een stadium tussen waken en slapen bestaat waarin je niet echt meer wakker bent maar ook niet slaapt. Als je deze staat van zijn bereikt, vloeit de spanning zowel uit je lichaam als uit je hoofd weg.

In tegenstelling tot bij andere vormen van yoga, doe je bij yoga nidra geen zittende en/of staande houdingen. Je ligt zo stil mogelijk in je aerial doek in savassana, de eindhouding van (bijna) elke yogales, eventueel met een deken over je heen. Tijdens een yoga nidra sessie leidt een stem je door de verschillende fases van de oefening heen. Het is niet de bedoeling dat je deze stappen zelf in je hoofd oproept, maar dat je je laat begeleiden. Je moet je namelijk volledig kunnen ontspannen en niks actiefs hoeven doen.

Jezelf resetten

‘Slaapyoga is als een powernap waarbij je wakker blijft’, schrijven Fidessa en Kirstin in ‘Slaapyoga’. ‘Het is een simpele manier om bij te tanken, bijvoorbeeld na een korte nacht’, aldus Kirstin Hanssen. Ze doet de oefeningen niet alleen om beter te slapen, maar ook om zichzelf overdag te resetten. ‘Je krijgt er een leeg hoofd van, het maakt je helder. Het helpt me als ik een drukke week heb met veel deadlines. Juist dan maak ik er tijd voor’.

yoga nidra groningen