fbpx

zwangerschapsyoga

Wat is zwangerschapsyoga?

 

Met aerial zwangerschapsyoga zorg voor jezelf én voor het kindje in je buik. Deze les is gericht op ontspanning, ademhalingstechnieken, kracht en de bevalling. Op deze manier voorkom of verminder je fysieke kwalen en word je je bewust van hoe het met je veranderende zwangere lichaam en je geest is.

zwangerschapscursus in Groningen

Hoe ziet een les eruit?

 

Zwangerschapsyoga doe je in een serie van tien weken. Iedere week is er een zwangerschapsyoga les in Groningen die gericht zijn op ontspanning- en ademhalingstechnieken. Door wekelijks te oefenen met ademhalen en ontspanningsoefeningen maak je de technieken eigen. Hierdoor kan je ze makkelijker toepassen tijdens je bevalling. 

We maken gebruik van de yogamat, het aerial yoga doek en kussens ter ondersteuning. Het enige dat je mee hoeft te nemen is soepel zittende kleding, zodat je vrij kunt bewegen. Om het doek schoon te houden en je oksels te beschermen is een shirt met mouwtjes handig. Je mag je sieraden af doen om gaten in het doek te voorkomen.

Tijdens iedere les is de ademhaling de rode draad. Omdat je tien lessen volgt, komt ieder essentieel thema voor een ontspannen zwangerschap en voorbereiding op de bevalling voorbij.

Zorg ervoor dat je tien minuten van te voren aanwezig bent, zodat je rust start met je les.