fbpx

Datum

Vier misverstanden over aerial yoga
Denk je dat aerial yoga uitsluitend voor sterke en lenige circusartiesten is? Zonde! Aerial yoga is voor iedereen: jong, oud, stijf én lenig!
aerial yoga doek kopen

1. Voor aerial yoga moet je lenig zijn

Niets is minder waar. Voor geen enkele vorm van yoga hoef je lenig te zijn. Yoga gaat niet over goed of slecht. Yoga leert je meer over je eigen lichaam, je denkpatronen, je ademhaling en je gevoel. Yogahoudingen oefen je stap voor stap. We maakten op Instagram een reel over de neerkijkende hond houding, of in Sanskriet Adho Mukha Svanasana. Voor ieder lijf is er wel een geschikte variant van de houding, kijk maar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yoga050 (@yoga050)

2. Voor aerial yoga moet je sterk zijn

Welnee, ook kracht kan je ontwikkelen. Het is meestal mentaal een uitdaging om je grenzen tegen te komen. Door met compassie en aandacht de aerial yoga houdingen te oefenen word je stap voor stap beter. Ook over het opbouwen van kracht kan je hier een Instagram reel bekijken:

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yoga050 (@yoga050)

3. Aerial yoga is alleen voor gevoelige mensen

Gevoelige mensen hebben meer kans om uit balans te raken. Maar ook als je beter bestand bent tegen het teveel aan prikkels die we tegenwoordig binnenkrijgen is het gezond om hiervan te herstellen. Je brein heeft rust nodig. Het aerial yoga doek is heerlijk om in te liggen. Je bent in een afgesloten ruimte waardoor je nog dieper kan ontspannen. 

4. Aerial yoga is alleen voor vrouwen

Mannen en vrouwen zijn beide welkom in onze lessen. Yoga is oorspronkelijk ontwikkeld door en voor mannen. De monnikken in India boefenden de houdingen als eerste. Later gingen vrouwen ook meedoen. En terecht! Kortom, aerial yoga is ook voor mannen geschikt. We zien in onze lessen vaak mannen die korte spieren hebben door het veelvuldig beoefenen van sporten zoals voetbal en crossfit. Aerial yoga is een goede tegenhanger om weer wat soepelheid te vinden in het lichaam.