fbpx

Datum

Vier misverstanden over aerial yoga
Denk je dat aerial yoga uitsluitend voor sterke en lenige circusartiesten is? Zonde! Aerial yoga is voor iedereen: jong, oud, stijf én lenig!
aerial yoga doek kopen

Aerial yoga is ook heel geschikt voor beginners, maar het is belangrijk om voorzichtig te beginnen en te luisteren naar je eigen lichaam. Aerial yoga maakt gebruik van een hangend doek of een speciale yogahangmat om yoga-oefeningen uit te voeren, en het kan een leuke en uitdagende manier zijn om flexibiliteit, kracht en balans te verbeteren.


1. Voor aerial yoga moet je lenig zijn

Niets is minder waar. Voor geen enkele vorm van yoga hoef je lenig te zijn. Yoga gaat niet over goed of slecht. Yoga leert je meer over je eigen lichaam, je denkpatronen, je ademhaling en je gevoel. Yogahoudingen oefen je stap voor stap. We maakten op Instagram een reel over de neerkijkende hond houding, of in Sanskriet Adho Mukha Svanasana. Voor ieder lijf is er wel een geschikte variant van de houding. 
 

 

2. Voor aerial yoga moet je sterk zijn

Welnee, ook kracht kan je ontwikkelen. Het is meestal mentaal een uitdaging om je grenzen tegen te komen. Door met compassie en aandacht de aerial yoga houdingen te oefenen word je stap voor stap beter. 

 

3. Aerial yoga is alleen voor vrouwen

Mannen en vrouwen zijn beide welkom in onze lessen. Yoga is oorspronkelijk ontwikkeld door en voor mannen. De monnikken in India boefenden de houdingen als eerste. Later gingen vrouwen ook meedoen. En terecht! Kortom, aerial yoga is ook voor mannen geschikt. We zien in onze lessen vaak mannen die korte spieren hebben door het veelvuldig beoefenen van sporten zoals voetbal en crossfit. 

Aerial yoga is een goede tegenhanger om weer wat soepelheid te vinden in het lichaam.

4. Exclusief voor yoga-experts

Ik hoor wel eens dat mensen denken dat je een ervaren yogabeoefenaar moet zijn om aan aerial yoga deel te nemen. Hoewel enige kennis van yoga nuttig kan zijn, zijn veel aerial yogalessen ontworpen voor alle niveaus, inclusief beginners.