fbpx

Datum

Vijf redenen om zwangerschapsyoga te doen
zwangerschapsyoga in groningen

Tijdens je zwangerschap gebeurt er veel in je lijf, je hoofd en je gevoel. Reden te meer om tijdens deze alles veranderende periode in je leven goed voor jezelf en het kindje in je buik te zorgen. Zwangerschapsyoga is een manier om (minstens) één keer per week stil te staan bij je zwangerschap en te ontspannen. 

  1. Blijf sterk en voorkom fysieke klachten

Een zwangerschap vraagt veel van je spieren. Krachtige benen, billen en rug komen goed van pas bij het dragen van een groeiende buik. Het trainen van deze spieren voorkomt of verminderd klachten aan deze spieren. Ook blijf je zo lang mogelijk mobiel. De zwangerschapsyogadocent is opgeleid om je op een verantwoorde manier te laten bewegen.

 

2. Vertrouwen in je eigen lijf

Steeds vaker ontmoeten wij angstige vrouwen tijdens de zwangerschapsyoga. Dat is niet zo vreemd als je denkt aan hoe bevallingen worden weergegeven in films. Niet vaak zie je ontspannen bevallingen. Maar die zijn er ook! Echt! Tijdens een zwangerschapsyoga cursus in Groningen leren we je te vertrouwen op je eigen kunnen. Als je beweegt, correct ademt en ontspanningstechnieken oefent krijg je meer vertrouwen in je lijf. We schakelen van het denken naar het voelen. Ook door middel van kennis over een bevalling en de vele mogelijkheden die we hebben tijdens een bevalling thuis of in het ziekenhuis krijg je vertrouwen. 

3. Ademhaling biedt rust

Wanneer je ademt op een gelijkmatig en rustig tempo zal je je relaxt voelen. De technieken die je leert tijdens een cursus zwangerschapsyoga kan je gebruiken gedurende je bevalling. Wanneer je lichaam ontspant kan je hormoonhuishouding haar werk optimaal doen. Je natuurlijke pijnstillers en weeënopwekkers gaan je helpen. 

4. Stressvermindering

Zwangerschap brengt vaak veel veranderingen en uitdagingen met zich mee, zowel fysiek als emotioneel. Yoga kan helpen stress te verminderen, ontspanning te bevorderen en vrouwen in contact te brengen met hun lichaam en hun groeiende baby. 

5. Verbinding met de baby

Zwangerschapsyoga moedigt vaak een gevoel van verbinding aan tussen jou en je kindje. Hierdoor wordt je je meer bewust van de bewegingen en signalen van je baby. Dit kan helpen bij het creëren van een diepere band.