fbpx

Over yoga050

 

Waarom Yoga in 050?

 

Yoga050 is de plek waar je rust, vertrouwen en kracht ervaart. In hartje Groningen laten we het snelle leven aan ons voorbij razen en nemen we de tijd om te landen in het nu. Steeds meer mensen hebben het te vaak te druk. Hoe vaak hoor je als antwoord op de vraag ‘hoe gaat het?’, ‘ja lekker druk’. Druk is dus het nieuwe goed? Als dat zo is, zijn de yogalessen helaas niets voor jou. Wanneer je echter behoefte hebt aan ontspanning, een fysiek goede conditie, gezonde lichaamshouding, rustige ademhaling en met je aandacht in het nu zijn, dan zijn nodigen we je van harte uit voor een proefles! Het rooster biedt verschillende lessen, dus er is voor elk wat wils. We zien je graag tijdens de les!

 

Leer de docenten kennen

 

Hilke, Natascha en Lieke geven verschillende lessen. Het rooster biedt verschillende lessen, dus er is voor elk wat wils. We zien je graag tijdens de les!

 

Wie is Hilke?

 

Opgroeiend in het Noord-Groningse Loppersum, was spelen een van de belangrijkste dingen die ik leerde. Tegenwoordig doe ik mijn legging aan en speel ik op de yogamat en in het aerialyogadoek. Dit is wat mij betreft de spijker op z’n kop wat betreft het doel van yoga. Neem het leven niet te serieus en speel een beetje! Doe datgene wat goed voelt en waar je plezier in hebt. We leven in een drukke maatschappij die veel van ons vraagt. Daarom zijn we met onze gedachten vaak in de toekomst of het verleden. Terwijl het leven zich nú afspeelt. Tijdens mijn yogalessen zal ik je daaraan helpen herinneren. Met yogahoudingen (asana’s) werk je aan een flexibel, ontspannen en krachtig lichaam en met ontspanningsoefeningen breng je je aandacht naar het moment. Daarnaast train je je geest door te mediteren. Het belangrijkste vind ik om je aandacht in het nu te houden en te luisteren naar je lichaam. Wees daarbij lief voor je lijf en forceer niets. Een bekende yoga-uitspraak is ook wel dat ‘yoga gaat niet over het aanraken van je tenen, maar om wat je leert op de weg naar beneden.’ Dus wanneer je handen de vloer niet raken tijdens een vooroverbuiging, dan buig je je knieën een stukje. 

Het rooster biedt verschillende lessen, dus er is voor elk wat wils. Je volgt aerial yoga, zwangerschapsyoga, yin yoga of uit-je-werk yoga. Ik zie je graag tijdens de les!

Liefs, Hilke

 

 

Wie is Lieke?

 

Tien jaar geleden studeerde ik rechten en met een propvol hoofd zocht ik naar ontspanning. Ik probeerde een yogales uit. Wat een verademing! dacht ik direct. En snel daarna: hier wil ik meer van. En zo ging het. In 2016 startte ik de 4-jarige Yogaopleiding bij Namonamah in Westerbroek en eind 2019 kreeg ik mijn diploma. Tijdens deze opleiding sprong yin yoga eruit, wat een ruimte en soepelheid voelde ik na deze lessen. Ik leerde dat yoga een voorbereiding is op meditatie, waar ik me gaandeweg ook in ben gaan verdiepen. Zo volgde ik een 10-daagse Vipassana cursus in België, en ook de mindfulness- en compassietraining. Daarnaast deed ik de specialisatie Restorative (herstellende) Yoga in Vlissingen, waarbij de focus ligt op ontspanning en het ‘openen’ van het lichaam met behulp van de adem. Iedere houding is als een minimeditatie.

Eén van mijn favoriete quotes is van Einstein:
“De intuïtieve geest is een godsgeschenk, en het rationele verstand een trouwe dienaar. We hebben een maatschappij die de dienaar vereert en het geschenk is vergeten” En dat is dan ook mijn intentie voor iedere les, in contact komen met het geschenk, de intuïtieve geest. Mijn lessen bevatten hatha, yin en restorative elementen en zijn gericht op het creëren van ruimte. Ruimte in je lichaam zorgt voor ruimte in jezelf en uiteindelijk voor ruimte voor je medemens. Het gaat daarbij niet persé om je goed te voelen, maar om goed te voelen!

Naast yoga doen en geven werk ik voor Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN). Deze organisatie zet zich in op organisatorisch niveau voor een gezond Noord-Nederland. Yoga & Healthy Ageing, is natuurlijk een topcombi ? Welkom in de les!

Liefs Lieke

 

yin yoga groningen


Wie is Natascha?

 

Natascha geeft iedere dinsdag avond aerial yin yoga. Hoe ze daarmee in aanraking kwam lees je hieronder. 

“Een burnout ontwikkelde zich doordat ik mijn lichaam en geest niet de tijd gaf om te rusten. Ik studeerde, werkte hard, was vanaf jonge leeftijd al in de sportschool te vinden en tijd voor wat er binnen in mijn lichaam gebeurde had ik niet. Ik negeerde de signalen die mijn lichaam mij gaf en ging over mijn grenzen, tot mijn lichaam er genoeg van had. Mijn batterij was leeg en ik was continue moe. Mijn hoofd voelde overvol en daar kon niks meer bij. Ik had rust nodig, maar vooral moest ik leren om naar mijn lichaam te luisteren en me over te geven.

Op aanraden van een kennis startte ik daarom met Yin Yoga. Yin Yoga heeft me rust in mijn lichaam en geest gebracht, het heeft me geleerd om meer naar mijn lichaam te luisteren en mijn grenzen te ontdekken. Langzamerhand begon ik weer energie te krijgen en had ik een goede fundering gelegd om ook met de rest van mijn lifestyle bezig te gaan.

Mijn gezonde leefstijl breidde zich steeds meer uit en ik werd een gelukkiger mens. Ook zag ik mijn lichaam positief veranderen en zit ik nu geestelijk en lichamelijk lekker in mijn vel. Dit gevoel wilde ik ook anderen laten ervaren!”

Met aerial yin yoga zorg je voor meer balans tussen in lichaam en geest. Je neemt de tijd om te verzachten door houdingen een paar minuten vast te houden. Dit werkt stress-verlagend, stimuleert de (bloed) circulatie in het lichaam, verbetert je flexibiliteit en heft blokkades op. Ook versoepelt het bindweefsel, verbetert de mobiliteit van je gewrichten, de balans van je organen, ademhaling en laat je energie weer stromen. 

Liefs Natascha